Marcinkevičius




dronusRusijos pareigūnai pranešė, kad šalies pajėgos sunaikino Ukrainos dronus, nukreiptus prieš Maskvą ir rusų laivyną Juodojoje jūroje.

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pranešė, kad Ukraina apie 4 val. vietos (ir Lietuvos) laiku surengė ataką naudodama bepilotį orlaivį prieš Maskvoje ir Maskvos regione esančius objektus.

„Bepilotis orlaivis, susidūręs su oro gynybos ginklais, pakeitė skrydžio trajektoriją ir nukrito ant negyvenamosios paskirties pastato Maskvos Krasnopresnenskajos krantinės rajone“, – „Telegram“ pranešė ministerija.

Maskvos meras sakė, kad į įvykio vietą atvyko gelbėjimo tarnybos, tačiau pirminiais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra.

„Bepiločio orlaivio nuolaužos nukrito parodų centro teritorijoje ir didelės žalos pastatui nepadarė“, – „Telegram“ nurodė Sergejus Sobjaninas.

Valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi gelbėjimo tarnybomis, pranešė, kad viena iš parodų centro paviljono sienų iš dalies sugriuvo.

„Griūties plotas yra apie 30 kvadratinių metrų“, – teigė TASS bei pridūrė, kad trumpam buvo uždaryta oro erdvė virš tarptautinio Vnukovo oro uosto, vėlavo išvykimas ir atvykimas.

Maskvos upės krantinėje įsikūrusiame parodų centre reguliariai rengiamos parodos ir prekybos mugės, rašoma jo interneto svetainėje.

Ši vieta yra už 100 metrų nuo pagrindinio sostinės verslo rajono „Moscow-City“ biurų kvartalo, į kurį šį mėnesį du kartus per kelias dienas atskriejo numuštų dronų nuolaužos. 

Išpuolis Juodojoje jūroje

Kelios valandos prieš į Maskvą nukreiptą smūgį Rusija pareiškė užkirtusi kelią ukrainiečių jūrų drono atakai į jos karo laivus Juodojoje jūroje.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad droną vėlai ketvirtadienį sunaikino karinio jūrų laivyno patruliniai laivai už 237 km į pietvakarius nuo Sevastopolio – rusų Juodosios jūros laivyno bazės Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Abiejų pusių puolimai Juodojoje jūroje padažnėjo po to, kai Rusija pasitraukė iš susitarimo, pagal kurį per šią jūrą buvo saugiai eksportuojami ukrainietiški grūdai.

Rugpjūčio 4-ąją Rusija pranešė, kad atrėmė Ukrainos bandymą dronu atakuoti jos Novorosijsko bazę jūroje, o Ukrainos saugumo šaltinis teigė, kad smūgis bazėje esančiam karo laivui buvo sėkmingas.

Naujausias išpuolis įvykdytas praėjus kelioms valandoms po to, kai civilinis krovininis laivas, plaukiantis Juodąja jūra iš Ukrainos, nepaisydamas Rusijos blokados, pasiekė Stambulą.

Praėjusį mėnesį Maskva paskelbė, kad visus Juodojoje jūroje prie Ukrainos artėjančius laivus laikys potencialiais karinių krovinių vežėjais.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad laivas naudojosi nauju humanitariniu koridoriumi, kurį Kyjivas sukūrė po to, kai žlugo susitarimas dėl grūdų.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija taip pat suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos uostų infrastruktūrą Juodojoje jūroje ir Dunojaus upėje – itin svarbų eksporto maršrutą po to, kai buvo nutraukta grūdų iniciatyva.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode